• 07.jpg
  • fa.jpg
  • 01_hegy.jpg
  • 03fa.jpg
  • 04.jpg
  • 05.jpg
  • 06.jpg

Pontvelem

PontVelem Okos Program

Önök már csatlakoztak a PontVelem varázslatos világához? És Te?

A PontVelem Okos Program egy országos program általános iskolás diákoknak és tanáraiknak, bevonva a diákok szüleit is. A program értékes ajándékokkal játékos formában ösztönöz a szelektív hulladékgyűjtésre, a pénzügyi tudatosságra és a fenntartható életmódra, miközben hangsúlyozza az egymást segítő karitatív tevékenységek fontosságát.

A programban a diákok különböző tevékenységekkel pontokat gyűjtenek, amiket beválthatnak különböző tárgyi vagy élmény ajándékokra, illetve jótékony célokra ajánlhatnak fel. Pontot gyűjteni a szelektív hulladékgyűjtéssel-, a program által kínált on-line játékokkal-, illetve a BankVelem pénzügyi oktató programban való aktív részvétellel lehet.

GyűjtsVelem

A program egyik fókuszában a szelektív hulladékgyűjtés áll, kiemelten a használt elemek, kis akkumulátorok, a használt mobiltelefonok és e-kütyük. A program a gyűjtéssel a diákok környezettudatos magatartását fejleszti cselekvő, gyakorlatias, játékos formában. A gyűjtéssel a diákok úgynevezett gyűjtési pontokhoz jutnak.

A programban folyamatosan elérhetőek különböző oktató, szórakoztató on-line játékok, amikkel a résztvevők további pontokat gyűjthetnek.

BankVelem

A szelektív gyűjtéssel és a játékokkal megszerzett pontokat a diákok a BankVelem oktató program keretében a PontBankban gyűjtik és kezelik, megismerkednek a banki, pénzügyi alapfogalmakkal, a saját PontSzámlájukon gazdálkodhatnak. Valós banki környezetben gyakorolhatják a betétlekötést, a takarékoskodást, megismerkedhetnek a kamatszámítással és élvezhetik a gyarapodó pontjaikat. Utalhatnak, átvezethetnek pontokat más számlákra, gyakorolhatják az on-line vásárlást a pontjaik beváltásával.

SegítsVelem

A pontok felhasználása, beváltása során hangsúlyosan megjelenik az a karitatív gondolat, hogy adni jó, nemes célokra érdemes áldozni és nem csak a saját egyéni céljaink elérése a fontos. A program a Máltai Szeretetszolgálattal karöltve lehetővé teszi a diákoknak, hogy kiemelt területeken segítsenek a rászorulóknak. A programban a diáknak ugyancsak lehetősége van az iskolája alapítványát egy meghatározott cél érdekében támogatni.

JátsszVelem

Weboldalunkon újabb és újabb kvízek kitöltésre van lehetőség, amelyek helyes kitöltéséért BónuszPont jár. A meghirdetett éves gyűjtőversenyeken túl, egész tanévben mindenféle online játékkal és versennyel szórakoztatjuk az iskolákat, tanárokat, osztályokat és nem utolsó sorban a diákokat!

A PontVelem Okos Programmal csak nyerni lehet!

Bármikor lehet csatlakozni, megéri benne részt venni!

Térkép

Ugrás a lap tetejére!