5. évfolyam Digitális oktatás

 Digitális Kultúra
 
 2021. Március 8. Hétfő 2. óra

 Márciusban nem írunk dolgozatot, de amit feladok meg kell tanulni, mert áprilisban jegyet fogtok kapni rá. 

A következő parancsokat jegyezd meg mert benne lesznek a dolgozatban (csak megtanulnod kell, ha újra iskolában leszünk, akkor gépen is begyakoroljuk!):

Előre-a teknőc a munkaterületen előre mozog a középpontból. (rövid változata: e)

Hátra-a teknőc a munkaterületen hátra mozog a középpontból. (rövid változata: h)

Jobbra- A teknőc jobbra fordul a középponttól. (rövid változata: j)

Balra- A teknőc balra fordul a középponttól. (rövid változata: b)

Haza- a teknőc a kiinduló ponthoz érkezik.

Tollat fel- A teknőc nem húz tovább vonalat. (rövid változata: tf)

Tollat le- A teknőc vonalat húz tovább (csak a tf után lehet használni)(rövid változata: tl)

Tollszín- A teknőc vonalszínének megváltoztatása. (rövid változata: tsz!)(utána felkiáltó jelet kell tenni!)

Tollvastagság A teknős vonalvastagságának változtatása. (rövid változata: tv!) (az utasítás után felkiáltó jelet kell tenni)

tsz! tetsz - Tetszőleges, véletlenszerűen választott tollszín

tv! tetsz – Tetszőleges, véletlenszerűen választott tollvastagság

A végére pedig egy kis játék.

Nemcsak órán, hanem Online oktatás keretében is játszhatunk a Kahoot! alkalmazással. Arra kérek mindenkit, hogy a teljes rendes nevét írja ki felhasználó névnek, hiszen csak akkor van értelme a játéknak. Ha nem így történik, azt a játékost kénytelen leszek törölni. Amikor befejezitek a játékot, alul lesz egy link, amelyet, ha kimásoltok és elmentitek, akkor a határidő letelte után (illetve közben is a zöld gombra kattintva) megnézhetitek az összes játékos eredményét.

Kattints a képre!

 2021. Március 22. Hétfő 2. óra

 A következő parancsokat is jegyezd meg mert benne lesznek a dolgozatban (csak megtanulnod kell, ha újra iskolában leszünk, akkor gépen is begyakoroljuk!):

Töröl képernyő- Képtörlés és kiindulási ponthoz érkezés.(rövid változata: törölkép)

Tollradír – Radíroz a beírt parancsnak megfelelően. (rövid változata: trd)

Tölt- Hatására minden aktív teknőc kitölti az őt körülvevő területet a kitöltőszínével vagy kitöltőmintájával, az aktuális kitöltési szabályt alkalmazva.

Pontméret- ha egy alakzatban valamilyen nagyságú pontot szeretnénk tenni akkor be kell írni a parancsot aminek nincs rövidítése. (pontméret 6)

Töltöttkör – A kör középpontja a teknőc lesz, átmérőjének nagyságát pedig az utasításban adhatjuk meg. (töltöttkör 50)

Korábban beírt parancsok: Kurzormozgató nyilak

 2021. Március 29. Hétfő 2. óra

Mivel folytatódik az online oktatás, ezért Április 12-én meg kell írnunk a dolgozatot: II. TÉMAZÁRÓ: Problémamegoldás (Imagine Logo) . Azok a fogalmak lesznek benne, amelyeket március 8-án és 22-én feladtam megtanulni. Ismételjétek át őket és gyakorolhattok a következő linken (Nem kell direktcímet beírnod, csak a nevedet helyesen). Április 12-én korlátozni fogom a megoldások számát és a megoldásra szánt időt! De még addig nem, úgyhogy nyugodtan gyakorolhattok a dolgozatra és még van rá több mint 10 napotok:

Most már a lejjebb lévő linkre kattints!

 

 

 2021. Április 12. Hétfő 2. óra

DOLGOZAT!

Már nem kell Direktcímet használnod. A neved pontosan, helyesen írd be. A dolgozatot hétfő 8 órától kedd 10 óráig írhatod meg kétszer és a jobb eredményt írom be a kettő közül, 45 perc áll rendelkezésedre. Ha gyakoroltál előtte akkor is írd meg most ezt a dolgozatot! Pontosan, figyelmesen dolgozz. Aki nem írja meg, annak az elmúlt havi dolgozat jegyénél eggyel rosszabb osztályzatot adok. (Viszont egyest nem kap senki.)

A dolgozat megírásához kattints ide!

2021. Április 19. Hétfő 2. óra

Mához egy hétre Április 26-án dolgozatot írunk! Gyakorold a poga.hu oldalon található Informatika tesztek közül az 5. évfolyam áprilisi tesztjét! A címe: Keresés a weben. Csak rá kell kattintanod a címre, nincs Direktcím. A héten megoldhatod többször is, csak a dolgozatírás napján fogom korlátozni a megoldások lehetőségének a számát és az időtartamot.

https://redmenta.com/info58

2021. Április 26. Hétfő 2. óra

DOLGOZAT!

Már nem kell Direktcímet használnod. A neved pontosan, helyesen írd be. A dolgozatot hétfő 9 órától kedd 10 óráig írhatod meg kétszer és a jobb eredményt írom be a kettő közül, 45 perc áll rendelkezésedre. Ha gyakoroltál előtte akkor is írd meg most ezt a dolgozatot! Pontosan, figyelmesen dolgozz. Aki nem írja meg, annak az elmúlt havi dolgozat jegyénél eggyel rosszabb osztályzatot adok. (Viszont egyest nem kap senki.)

https://redmenta.com/info58D

 
Ugrás a lap tetejére!